Från anmälan till antagning

Här kan du se hur antagningen går till steg för steg, från det att du söker en utbildning tills att du kommer in.

Anmälan öppnar – 16 mars för höstterminens kurser och 16 september för vårterminens kurser.

Anmälan stänger – 15 april för höstterminens kurser och 15 oktober för vårterminens kurser. Anmäl dig alltså senaste den 15:e.

Kontrollera dina uppgifter – När du anmält dig till en utbildning kommer du att få ett mejl från antagning.se om att kontrollera alla dina uppgifter på Mina sidor på www.antagning.se. Om du upptäcker något fel eller vill ändra något i din anmälan hör du av dig till Antagningsservice.

Antagningsbesked nummer 1 – När det första urvalet är klart får du ett mejl med ditt första antagningsbesked. Det här antagningsbeskedet måste du svara på för att behålla din plats. Logga in på Mina sidor på antagning.se och tacka ja eller nej till din utbildning. För utbildningar på höstterminen kommer beskedet i mitten av juli och för utbildningar på vårterminen kommer beskedet i mitten av december.

Sista svarsdag – Du har en begränsad tid på dig att tacka ja eller nej till din utbildning. Gå in på antagning.se för att se vilka datum som gäller för den aktuella terminen.

Antagningsbesked nummer 2 – När det andra urvalet är klart får du ditt slutgiltiga besked om du är antagen, reservplacerad eller struken till utbildningen du sökt. Det här beskedet behöver du inte svara på.

Vad händer sen?

Registrera dig på din utbildning – Du som har blivit antagen till din utbildning måste registrera dig, för att behålla din plats på utbildningen och för att få studiemedel. All information om registrering finns i ditt välkomstbrev. Brevet hittar du via en länk i mejlet du fått skickat till den mejladress du uppgett på antagning.se. På vissa utbildningar ska du registrera dig via Portalen och på andra registrerar du dig på plats på campus.

Reservplats – Om du är på reservplats efter antagningsbesked 2 blir du placerad i en reservkö. Om det sen blir platser lediga på utbildningen, vanligtvis för att någon hoppar av, kommer institutionen att ta in reservantagna enligt kön. Om turen kommer till dig kommer du att bli kontaktad av institutionen.


Sidansvarig: Magnus Nordström

Utskriftsversion

Kontakt

Om du vill veta mer om en kurs eller hur du ansöker, kontakta någon av oss på institutionen.

Kontaktpersoner