Till umu.se

Välkommen till institutionen för språkstudier!

Det gläder oss att du vill läsa någon av våra kurser denna termin. På den här sidan har vi sammanställt lite information om de olika webbresurser vi har.

Vi har en avdelning på webben som heter För våra studenter. Här något om innehållet på undersidorna.

Börja gärna med att läsa Förväntningar på studenter och lärare. Där har vi beskrivit vad vi förväntar oss av våra studenter och vad studenterna kan förvänta sig av oss. Det handlar huvudsakligen om bemötande och vikten av att hålla sig till de tidsramar som gäller.

Schemat hittar du på Kurshemsidor och scheman. Välj det ämne/program du läser och sedan aktuell kurs. Där finns en länk till kursplanen och schemat. För helt nätbaserade kurser finns i allmänhet information om upplägg på den lärplattform som används.

Sidan Praktisk information innehåller en alfabetisk förteckning med förklaringar på några centrala saker: studieintyg, tentamen, närvaro och mycket annat. 

Om du inte hittar svar på dina frågor på webben är du förstås välkommen att kontakta oss. På sidan Kontaktpersoner finns korta beskrivningar om vem som svarar på vilken typ av frågor. Där finns också länkar till uppgifter om kursansvarig lärare, studieadministratörer osv. Kontaktuppgifter till all personal finns i personalkatalogen. Allra bäst är det om du mejlar den du vill få kontakt med. Beskriv då vem du är och vilken kurs frågan gäller. Om frågan gäller studieadministration är det viktigt att du anger ditt personnummer.

Vi använder mejl

Eftersom universitetet huvudsakligen använder mejl för att kommunicera med studenter är det viktigt att du kollar din mejlbox regelbundet. Vill du inte använda den studentmejladress du tilldelats kan du lägga in automatisk vidarebefordran till en annan mejladress, eller byta till en annan – läs mer på http://www.student.umu.se/vanliga-fragor/.

Tips: Lägg sidan http://www.student.umu.se/ som startsida i din webbläsare, eller bokmärk den.

Än en gång varmt välkommen till Institutionen för språkstudier!


Sidansvarig: Magnus Nordström

Utskriftsversion